Een groene operatiekamer begint met blauwe Mediplac kussens.

Hoe zit het nou precies met die kussens op de OK ? Vooral over de “Jantjes” komen er nogal wat vragen. Wat mag er nou eigenlijk en wat onderscheid onze kussens van wat er verder allemaal te koop is?

  1. Kussens voor de OK moeten CE-gecertificeerd en gecertificeerde medische hulpmiddelen (MD) zijn. Beide symbolen zijn terug te vinden op de verplicht aanwezige labels. Geen label of geen MD logo betekend dus simpelweg dat je ze niet mag gebruiken op de OK. Er zijn polyester kussens met CE te verkrijgen maar die hebben veelal geen MD.
  2. Onze meubelstoffen zijn hoogwaardige PU-gecoate stoffen. Dus geen vocht aan de binnenkant van het kussen. Praktisch geen slijtage van de buitenkant en ze gaan normaliter alleen kapot als je er met een mes doorheen snijd.
  3. Onze kussens hebben een speciale polyester vulling die geschikt is voor mensen met een allergie, niet klontert of mat wordt.
  4. Alle componenten van onze Mediplac kussens hebben Oeko-Tex Standard 100. Oeko-Tex Standard 100 is een test- en certificeringssysteem voor textiel. De standaard richt zich op het beperken van het gebruik van schadelijke stoffen in relatie tot de gezondheid van de eindgebruiker. Als je dit label dus tegenkomt mag je ervan uitgaan dat er in je kussen geen stoffen zitten die je gezondheid schade kunnen toebrengen.
  5. Lange levensduur, en dus extreem lage kosten per ingreep. De meeste kussens gaan ruim 10 jaar mee. Gaat binnen 6 jaar je hoes kapot dan kan er nog een keer een nieuwe omheen.
  6. Onze kussens worden met de hand gemaakt in Duitsland door een ouderwets familiebedrijf. Weinig verloop, geen uitbuiting en een minimale belasting van het milieu.

Print Friendly, PDF & Email
X