Buikligging IC

Zo ziet dat er uit. Een complete set om de IC-patiënt optimaal neer te leggen in buikligging. En de patiënt is handig te beademen omdat het kussen een zijingang heeft om de slangen door te leggen. Neem even contact op met Peter Gort of Rob van Hamersveld voor meer informatie.

Het doel van buikligging is om de gaswisseling te verbeteren. De longen hebben aan de rugzijde een groter oppervlak dan aan de voorzijde, waardoor de doorbloeding beter is. Door de patiënt op de buik te draaien, gaat een deel van de longblaasjes weer open en kan de uitwisseling van zuurstof en koolstofdioxide beter plaatsvinden. Daarnaast kan opgehoopt slijm makkelijker weglopen bij een patiënt in buikligging.

De complete set vind u door hier te klikken

#covid19 #corona

Print Friendly, PDF & Email
X