Diateg Diathermie/ CSA tester

Het probleem:
Over de hele wereld zorgt een foutieve isolatie op endoscopische instrumenten voor ongelukken die kunnen leiden tot weefselbeschadiging met tijdelijk of permanent letsel als gevolg.

Studies in ziekenhuizen hebben laten zien dat 18% van de endoscopische instrumenten die gebruikt werden in ziekenhuizen die meededen aan het onderzoek beschadigde isolatie hadden.

Referenties:
1 Casseress YA, Albayrak A, Kijkoperaties beeld. Tussenrapportage. 5 maart 2003 NVEC and TU Delft

De oplossing:
Testen met de Diateg isolatietester
Als toevoeging op de bestaande veiligheidsprocedures kan een diathermietester alle mogelijke twijfel over de integriteit van de isolatielaag op elektrochirurgie instrumenten wegnemen.

Dit apparaat ontdekt beschadigingen, poreusiteit, haarscheurtjes, gaatjes en luchtbellen die allen de effectiviteit van de isolatie beïnvloeden en kunnen leiden tot interne verbranding.

Testen met een CSA-tester is inmiddels sterk aangeraden in Nederland om het patiëntenrisico te minimaliseren en de aansprakelijkheid van de chirurg voor beschadigde instrumenten zoveel mogelijk te beperken.

De Diateg tester kan zowel mono- als bipolaire instrumenten testen, is eenvoudig te bedienen en vraagt een minimale investering.

Print Friendly, PDF & Email
X